Miten kukkia ilmakuivataan?

30.05.2023

Kukkia voidaan ilmakuivata ripustamalla ne ylösalaisin tai ihan vain jättämälle ne tyhjään maljakkoon. Oletko ajatellut hääkimppusi kuivattamista tai sinua kiinnostaa kukkien kuivattaminen muuten vain? Tässä on vielä 3 lisä vinkkiä kukkien ilmakuivaamiseen:

🌸Kimppu kannattaa purkaa kuivausta varten. On tärkeää, että ilma kiertää kukintojen välissä. Etenkin jos todella kireä kimppua yrittää kuivata purkamatta sitä, siinä on suuri mahdollisuus kukkien homehtumiseen

🌸Jos et halua, että kukat kuivuvat nuukahtaneeseen muotoon ripusta kimppusi ylösalaisin. Toisaalta taas maljakkoon kuivumaan jätetty kimppu voi olla aika hauska lopputulokseltaan!

🌸Kuivatuksen olisi hyvä tapahtua tilassa, jossa kosteusprosentti on matala ja ilma vähän viileämpi. Ulkona etenkin öisin ja aamuisin kosteusprosentti on korkea, sekä päivisin ulkona on lämmin. Kukka ei kuivu imiessään joka yö kosteutta itseensä ja lämmin ilma taas edesauttaa kukkien mädäntymistä. Ethän siis riskeeraa sinulle tärkeitä kukkia yrittämällä kuivatusta ulkona! 

Rakkaudella, 

Kerensa Preserved By Lovelta