Tilausehdot ja Tietosuojaseloste

TILAUSEHTOSOPIMUS: Preserved By Love

Tämä yleinen tilausehtosopimus sisältää Preserved By Love -yritystä koskevat tilaus-, toimitus-, sopimus- ja palautusehdot.

1 PALVELUNTARJOAJA Preserved By Love -yrityksen ylläpitäjänä ja laskuttajana toimii Preserved By Love, y-tunnus 3281855-2. Preserved By Love on tarkoitettu yksityishenkilöille, sekä yrityksille.

2 PALVELUN KÄYTTÄJÄ Palvelun käyttäjää kutsutaan Asiakkaaksi. Tilauksen yhteydessä pyydämme Asiakkaalta tietoja tuotteen tai palvelun tilaamista, sekä laskutusta varten ja /tai valmiin tuotteen lähettämistä varten. Ilmoitettaviin tietoihin kuuluu Asiakkaan etu- ja sukunimi, osoite, postinumero, postitoimipaikka, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Asiakkaan antamia tietoja säilytetään ja käsitellään luottamuksellisesti rekisteri- ja tietosuojaselosteemme mukaisesti. Tietoja ei luovuteta eteenpäin muille.

3 MAKSUT JA HINNAT Tilaustöiden maksu, sekä varausmaksu tapahtuu laskulla. Verkkokaupasta ostettujen tuotteiden maksu tapahtuu tilisiirrolla. Tuotteiden hinnat sisältävät kulloinkin voimassa olevan arvonlisäveron. Postitse toimitettaviin tilauksiin lisätään paketin koon mukaan määräytyvä postitusmaksu erikseen.

Varaus tilaustyöstä on sitova Asiakkaan maksettua varausmaksun, joka on 20% tilauksen loppusummasta. Varausmaksu peritään erikseen jokaisesta eri aikaan toimitettavasta tuotekokonaisuudesta, ja varausmaksu hyvitetään erikseen jokaisesta eri aikaan toimitettavan tuotekokonaisuuden loppusummasta. Varaus on vahvistettu, kun Preserved By Love on vastaanottanut varausmaksun. Jos Asiakkaan kanssa syntyy sopimus tilaustyön valmistamisesta alle 14 vuorokautta tilaisuudesta tai kyseessä on muu tilaustyö, jonka valmistus aloitetaan heti, laskutetaan tilauksen loppusumma kerralla. Maksua ei palauteta työn alettua, tilaus on sitova kukkien saavuttua Preserved By Lovelle. Muussa tapauksessa tilaustyön loppusumma laskutetaan noin kolme viikkoa ennen työn aloittamista.  Palveluntarjoajalla on oikeus muuttaa hintoja vapaasti. Varauksen tehneelle Asiakkaalle pätee varaushetkellä voimassa olevat hinnat.

 Tilaustöiden hinnaston hinnat sisältävät ajan mukaisen arvonlisäveron, työhön käytettävien materiaalien kustannukset, pakkausmateriaalit, työn suunnitteluun ja valmistamiseen käyetyn ajan, työnvalmistuksesta sopimisen asiakkaan kanssa ja kaksi korjaus asetelmaa . Palveluun ei kuulu väliaikapäivitykset eri työvaiheista. Asiakkaalle ilmoitetaan, kun työ on valmis noudettavaksi tai toimitettavaksi. Asiakkaan halutessa väliaika päivityksiä Asiakkaalta veloitetaan yhteydenottojen vastaamiseen käytetty aika  tuntipalkalla 40€/ tunti.

4 VARAUKSEN TAI OSTON PERUMINEN

Tilaustyöt: Asiakkaalta peritty varausmaksu kattaa ennalta tilattavien materiaalien kulut, tilan varaamisen asiakkaan tilaustyön valmistamiselle kapasiteetiltaan rajallisesta kuivaamosta, sekä asiakkaan kanssa viestittelyyn työn suunnitteluun liittyen ja suunnitteluun käytetyn ajan, eikä sitä palauteta. Asiakkaalla on oikeus perua tekemänsä tilaus viimeistään kaksi viikkoa ennen juhlia. Jos varaus perutaan alle kaksi viikkoa ennen tapahtumaa, veloitetaan Asiakkaalta tuotteiden hinta kokonaisuudessaan. Varausmaksun jälkeinen hinta voidaan poikkeuksellisesti palauttaa asiakkaalle, jos varauskalenteri asiakkaan varaamalle päivämäärälle saadaan täyteen, eikä peruuntumisen takia tällöin aiheudu tappiota Preserved By Lovelle. Palveluntarjoajalla on oikeus perua Asiakkaan tekemä tilaus painavasta syystä (esimerkiksi vakava sairastuminen). Tällöin varausmaksu palautetaan Asiakkaalle takaisin.

Verkkokauppa ostokset: Verkkokauppa ostos voidaan perua 14 vuorokauden jälkeen ostosta kuluttajasuojan mukaisesti. Asiakas vastaa palautukseen liittyvistä kuluista. Korvakorujen ostoa verkkokaupasta ei hygienia syistä voi perua tuotteen päädyttyä jo asiakkaalle. Rahat palautetaan asiakkaalle viipymättä mikäli peruutus on tehty ennen tuotteen lähettämistä. Mikäli tuote on jo asiakkaalla rahat palautetaan, kun tuote on saapunut takaisin ja todettu myyntikelpoiseksi.

5 ASETTELUN HYVÄKSYMINEN TILAUSTYÖHÖN Ennen tilaustyön aloittamista asiakkaan kanssa sovitaan tuotteen valmistuksesta tarkasti. Asiakkaan halutessa Asiakkaalle lähetetään kuva materiaalia kukkien asettelusta tilaustyöhön ennen kukkien säilömistä lopulliselle paikoilleen ( ei sormuspidikkeet). Asiakkaan kanssa sovitaan erikseen tahtooko asiakas kuva materiaalia vai ei. Asiakkaalla on oikeus esittää muutostoiveita kukkien asetteluun veloituksetta kaksi (2) kertaa. Kahden korjauskerran jälkeen Asiakkaalta laskutetaan 40h/€ asettelun muuttamisesta. Asiakkaan vastuulla on tarkistaa asettelu, sekä esittää muutostoiveet tai hyväksyntä ilmoitetun määräajan puitteissa, jos sellainen on sovittu. Asiakkaan hyväksyttyä kukkien asettelun ja lopullisen työn alettua muutoksia ei voi tehdä. Preserved By Love ei ole vastuussa, jos Asiakas ei halua kuvamateriaalia koeasettelusta ja lopullisen työn asettelu ei ole asiakkaalle mieleinen. 

6 MATERIAALIEN TOIMITUS TILAUSTÖIHIN JA TILAUSTÖIDEN VALMISTUS Tilaustyöt valmistetaan Asiakkaan tuotteiden toteutukselle varattuna ajankohtana eli sovitun valmistusjakson aikana. Samassa valmistusjaksossa saattaa olla useampi Asiakas, ja Asiakkaiden tuotteiden valmistus saatetaan aloittaa osittain porrastetusti. Asiakkaan tulee toimittaa kukat Asiakkaan ja Preserved By Loven kesken sovittuun aikaan mennessä, mikäli kukat toimitetaan jostain tilaisuudesta. Jokaisen Asiakkaan kanssa sovitaan erillinen toimitusaika tilaustöihin käytettävien kukkien toimittamiselle Preserved By Loven edustajan aikataulun mukaan. Preserved By Lovella ei ole erillistä toimipistettä, Preserved By Loven edustaja on paikalla vain Asiakkaan kanssa erikseen sovittuna aikana erikseen sovitussa paikassa. Preserved By Loven edustajan aikataulu saattaa poiketa tilaustöiden välilehdillä esitettävästä pääsääntöisestä aikataulusta.  Mikäli Asiakas ei toimita sovittuja tuotteita sovittuna aikana, Preserved By Love ei takaa, että tuotetta voidaan valmistaa. Asiakas ja Preserved By Love voivat sopia keskenään, että Preserved By Loven edustaja päivystää paikalla kukkien saapumista. Päivystämiseen käytetty aika laskutetaan asiakkaalta 40€/h. Preserved By Love ei vastaa asiakkaalle aiheutuneista kustannuksista kukkien toimittamisesta Preserved By Lovelle, eikä mahdollisista vaurioista kuljetuksessa tai kukkien kunnosta niiden saapuessa kuivattavaksi.

Tuotteen valmistusaika ilmoitetaan jokaisen tuotteen omalla välilehdellä, eikä valmistusaikaa tarkenneta enempää. Preserved By Love ei vastaa viivästyksistä Force Majure tilanteissa, kuten sairastapauksissa tai muissa inhimillisissä tapauksissa joihin Preserved By Loven edustajat eivät voi vaikuttaa.

Tehdessään varauksen tilaustyöhön tai oston verkkokaupasta Asiakas hyväksyy, että: Kukat ja kasvit vaihtavat väriä kuivuessaan. Esimerkiksi punaiset kukat tummenevat huomattavasti ja valkoiset kukat saattavat alkaa kellertämään, vihertämään tai rusehtamaan. Preserved By Love ei ole vastuussa kukkien ja kasvien värimuutoksista, eikä värimuutokset ole ennustettavissa. Värjätyt kukat muuttavat väriä eri tavalla ja kukat saattavat osittain tai kokonaan saada kuivuessaan harmahtavan, ruskean tai luonnonvalkoisen värin riippuen kukan alkuperäisestä sävystä. Mikäli kukilla on ohuet terälehdet, kukka saattaa näyttää osittain läpikuultavalta epoksissa. Kun kukat ovat saaneet ruhjeita Asiakkaan tapahtumassa tai kuljetuksessa, kukkien ruhjeet näkyvät kaikista selkeimmin kukkien ollessa kuivia. Preserved By Love noudattaa kukkien kuivattamisessa ja käsittelyssä äärimmäistä varovaisuutta, mutta kaikki kukat eivät selviä kuivatuksesta, eivätkä kuivu kauniiksi. Tähän ei Preserved By Love voi vaikuttaa. Kaikkea kuivauksessa käytettyä hiekkaa ei voi poistaa. Kukissa tai töissä saattaa näkyä kuivaushiekkaa, ilmakuplia tai pölyä (pölyllä tarkoitetaan ilmassa leijailevia ihosoluja, karvoja, tektsiilin palasia yms) pieniä määriä, sekä kukista irtoavia pieniä palasia. Joistain kukkalajeista ja kuivakukista irtoaa palasia, jotka saattavat levitä työhön. Valmiissa tuotteessa on ilmakuplia ja kerrostumia. Mikäli kukkien asettelussa on käytetty liimaa tai rautalankaa, ei sitä välttämättä voida poistaa työstä täysin. Epoksi tuotteiden reunoilla saattaa näkyä painaumia muotista, sekä olla ilmakuplia ja muotit saattavat olla vähän epäsymmetrisiä. 

7 NOUTO JA TOIMITUS Valmiit tilaustyöt lähetetään asiakkaalle Postin kautta. Tilauksen lähtiessä matkaan Asiakkaalle annetaan toimituksesta seurantakoodi. Lähetykset ovat perillä noutopisteessä Postin toimitusaikojen mukaisesti. Huomioittehan, että juhlapyhät saattavat vaikuttaa toimitusaikoihin. 

Verkkokaupasta ostetut tuotteet lähetetään 7 vuorokauden kuluessa maksun vastaanottamisesta. Tilauksen lähtiessä matkaan Asiakkaalle annetaan toimituksesta seurantakoodi. Lähetykset ovat perillä noutopisteessä Postin toimitusaikojen mukaisesti. Huomioittehan, että juhlapyhät saattavat vaikuttaa toimitusaikoihin.

Asiakas voi noutaa valmiin tuotteen tai verkkokauppaostoksen asiakkaan kanssa erikseen sovittuna aikana.

Paketoimme tuotteet huolellisesti ja luovutettuamme paketin kuljetukseen, emme vastaa sen mahdollisesta vioittumisesta tai katoamisesta. Vioittuneesta tai kadonneesta paketista tulee silti viipymättä tehdä ilmoitus meille, niin autamme tilanteen selvittämisessä. 

Mikäli tuotteen toimitus viivästyy Force Majure tilanteessa, Preserved By Love ei ole siitä vastuussa. 

8 VAIHTO- JA PALAUTUS Tilaustöillä ja verkkokaupasta ostetuilla korvakoruilla ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta, eikä jo aloitettua lopullista tilaustyötä ole mahdollista muokata. Mikäli toimitettu tuote ei vastaa tilattua tuotetta, on Asiakkaan tehtävä ilmoitus viipymättä osoitteeseen preservedbylove@gmail.com.

Muut verkkokauppa ostokset kuten taulut ja kaulakorut voidaan palauttaa tai vaihtaa 14 vuorokauden jälkeen ostosta. Vaihtoa tai palautusta varten asiakkaan on otettava yhteyttä osoitteeseen: preservedbylove@gmail.com. Asiakas vastaa palautukseen, sekä vaihtoon liittyvistä kuluista. Mikäli tuote on jo asiakkaalla rahat palautetaan asiakkaalle, kun tuote on palautettu Preserved By Lovelle takaisin ja todettu myyntikelpoiseksi. 

9 KUVIEN JULKAISEMINEN Saatamme julkaista kuvia Asiakkaille toteuttamistamme tuotteista, sekä valmistusprosessista nettisivuillamme ja sosiaalisen median kanavillamme. Lopulliset kuvat tuotteesta julkaistaan vasta asiakkaan saatua tuote itselleen. Ehtoja voidaan soveltaa tapauskohtaisesti Asiakkaan kanssa niin sovittaessa. Mikäli Asiakas ei halua tuotteistaan julkaistavan kuvia lainkaan, tulee siitä sopia erikseen.

10 VALMIIN TUOTTEEN YLLÄPITO Preserved By Love on vastuussa tuotteen hoito-ohjeen toimittamisesta asiakkaalle. Asiakas vastaa tuotteen ylläpitämisestä Preserved By Loven ohjeistamalla tavalla. 

Asiakas tiedostaa, että epoksista tehtyjä esineitä tai korua ei tule säilyttää auringonvalossa tai kosteassa tilassa, kuten keittiössä ja pesuhuoneessa. Korut tulee riisua suihkun, uimisen ja saunomisen ajaksi. Tuotteita ei saa pestä vahvoilla kemikaaleilla ja kosmetiikan joutumista tuotteiden pintoihin tulee välttää kaikin keinoin. Koruja tulee säilyttää kuivassa paikassa niiden mukana saapuneessa rasiassa erillään muista koruista. Epoksi on naarmuuntuvaa materiaalia ja käytön myötä käyttö esineissä tulee esiintymään naarmuja. Ajan kuluessa epoksi saattaa kellastua, sekä korumetallien sävy saattaa haalistua riippuen tuotteen ylläpidosta. Ajan saatossa kukkien sävy saattaa muuttua kaikissa tuotteissa.

Asiakas tiedostaa, että tauluja ei saa säilyttää auringonvalossa kukkien laadun ja värien ylläpitämiseksi. Tauluja tulee säilyttää huoneissa, jossa ei ole korkea tai vaihteleva ilmankosteus. Kosteus saattaa pilata kuivatut kukat. Shadowbox tauluun aseteltuista kukista varisee ajanmyötä kuivatuksessa käytettyä hiekkaa, sillä kaiken hiekan poistaminen kukista on mahdotonta. Tuotteen kunto riippuu tuotteen ylläpidosta.

TIETOSUOJASELOSTE

1. REKISTERINPITÄJÄ Preserved By Love, Helsinginkatu 21 E 112 00510 Helsinki preservedbylove@gmail.com

2. REKISTERISTÄ VASTAAVA YHTEYSHENKILÖ Kerensa Sallinen, preservedbylove@gmail.com

3. REKISTERIN NIMI Preserved By Love:n markkinointi- ja asiakasrekisteri

4. OIKEUSPERUSTE JA HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN TARKOITUS EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen oikeusperuste henkilötietojen käsittelylle on

- henkilön suostumus (dokumentoitu, vapaaehtoinen, yksilöity, tietoinen ja yksiselitteinen)

- rekisterinpitäjän oikeutettu etu (esim. asiakassuhde).

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus on yhteydenpito asiakkaisiin sekä markkinointi. Tietoja ei käytetä automatisoituun päätöksentekoon tai profilointiin.

5. REKISTERIN TIETOSISÄLTÖ Rekisteriin tallennettavia tietoja ovat kaikissa tapauksissa henkilön nimi, sähköpostiosoite, henkilön puhelinnumero, käyttäjätunnus sosiaalisen median palvelussa (Instagram),asiakkaan osoitetiedot valmiin tuotteen takaisin lähettämistä varten, muut asiakassuhteeseen liittyvät tiedot esimerkiski laskutusosoite.

6. SÄÄNNÖNMUKAISET TIETOLÄHTEET Rekisteriin tallennettavat tiedot saadaan asiakkaalta mm. www-lomakkeilla lähetetyistä viesteistä, sähköpostitse, sosiaalisen median palvelujen kautta, sopimuksista, asiakastapaamisista ja muista tilanteista, joissa asiakas luovuttaa tietojaan.

7. TIETOJEN SÄÄNNÖNMUKAISET LUOVUTUKSET JA TIETOJEN SIIRTO EU:N TAI ETA:N ULKOPUOLELLE Tietoja ei luovuteta säännönmukaisesti muille tahoille. Tietoja voidaan julkaista siltä osin kuin niin on sovittu asiakkaan kanssa.

8. REKISTERIN SUOJAUKSEN PERIAATTEET Rekisterin käsittelyssä noudatetaan huolellisuutta ja tietojärjestelmien avulla käsiteltävät tiedot suojataan asianmukaisesti. Kun rekisteritietoja säilytetään Internet-palvelimilla, niiden laitteiston fyysisestä ja digitaalisesta tietoturvasta huolehditaan asiaankuuluvasti. Rekisterinpitäjä huolehtii siitä, että tallennettuja tietoja sekä palvelimien käyttöoikeuksia ja muita henkilötietojen turvallisuuden kannalta kriittisiä tietoja käsitellään luottamuksellisesti ja vain niiden työntekijöiden toimesta, joiden työnkuvaan se kuuluu.

9. TARKASTUSOIKEUS JA OIKEUS VAATIA TIEDON KORJAAMISTA Jokaisella rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus tarkistaa rekisteriin tallennetut tietonsa ja vaatia mahdollisen virheellisen tiedon korjaamista tai puutteellisen tiedon täydentämistä. Mikäli henkilö haluaa tarkistaa hänestä tallennetut tiedot tai vaatia niihin oikaisua, pyyntö tulee lähettää sähköpostitse rekisterinpitäjälle. Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).

10. MUUT HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYYN LIITTYVÄT OIKEUDET Rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus pyytää häntä koskevien henkilötietojen poistamiseen rekisteristä ("oikeus tulla unohdetuksi"). Niin ikään rekisteröidyillä on muut EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaiset oikeudet kuten henkilötietojen käsittelyn rajoittaminen tietyissä tilanteissa. Pyynnöt tulee lähettää sähköpostitse rekisterinpitäjälle. Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).