TILAUSEHTOSOPIMUS: Preserved By Love

Tämä yleinen tilausehtosopimus sisältää Preserved By Love -yritystä koskevat tilaus-, toimitus-, sopimus- ja palautusehdot.

1 PALVELUNTARJOAJA Preserved By Love -yrityksen ylläpitäjänä ja laskuttajana toimii Preserved By Love, y-tunnus 3281855-2. Preserved By Love on tarkoitettu yksityishenkilöille, sekä yrityksille.

2 PALVELUN KÄYTTÄJÄ Palvelun käyttäjää kutsutaan Asiakkaaksi. Tilauksen yhteydessä pyydämme Asiakkaalta tietoja tuotteen tai palvelun tilaamista, sekä valmiin tuotteen lähettämistä varten. Ilmoitettaviin tietoihin kuuluu Asiakkaan etu- ja sukunimi, osoite, postinumero, postitoimipaikka, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Asiakkaan antamia tietoja säilytetään ja käsitellään luottamuksellisesti rekisteri- ja tietosuojaselosteemme mukaisesti. Tietoja ei luovuteta eteenpäin muille.

3 MAKSUT JA HINNAT Verkkokaupasta ostettujen tuotteiden maksu tapahtuu tilisiirrolla. Tuotteiden hinnat sisältävät kulloinkin voimassa olevan arvonlisäveron. Postitse toimitettaviin tilauksiin lisätään paketin koon mukaan määräytyvä postitusmaksu erikseen.

4 VARAUKSEN TAI OSTON PERUMINEN JA TILAUKSEN MUUTTAMINEN Tavallinen verkkokauppa ostos voidaan perua 14 vuorokauden jälkeen ostosta kuluttajasuojan mukaisesti. Asiakas vastaa palautukseen liittyvistä kuluista. Korvakorujen ostoa verkkokaupasta ei hygienia syistä voi perua tuotteen päädyttyä jo asiakkaalle. Rahat palautetaan asiakkaalle viipymättä mikäli peruutus on tehty ennen tuotteen lähettämistä. Mikäli tuote on jo asiakkaalla rahat palautetaan, kun tuote on saapunut takaisin ja todettu myyntikelpoiseksi. Mikäli asiakas haluaa muuttaa tilausta tulee muutoksesta ilmoittaa viipymättä sähköpostitse osoitteeseen preservedbylove@gmail.com. Tilausta voidaan muuttaa, jos tilausta ei vielä olla maksettu tai, jos tilaus ei ole lähtenyt vielä matkaan. 

Mikäli kyseessä on kampanja, jonka aikana myyty tuote valmistetaan tilauksesta (esimerkiksi äitienpäivä- ja joululahjakampanjat, johon tuotteet valmistetaan tilauksesta muiden yrittäjien kanssa yhteistyönä), ei tuotteella ole perumisoikeutta, jos se on jo maksettu ja valmistus on aloitettu. Tilausta voi muuttaa kampanjan tuotekategoriassa olevien tuotteiden sisäisesti mikäli tuotteen valmistusta ei olla vielä aloitettu. 

5 VERKKOKAUPAN KAMPANJA-TILAUSTÖIDEN VALMISTUS  Tuotteen valmistusaika ilmoitetaan kampanja tuotteiden omalla välilehdellä. Preserved By Love ei vastaa viivästyksistä Force Majure tilanteissa, kuten sairastapauksissa tai muissa inhimillisissä tapauksissa joihin Preserved By Loven edustajat eivät voi vaikuttaa.

Valmiissa tuotteessa on ilmakuplia ja kerrostumia. Mikäli kukkien asettelussa on käytetty liimaa tai rautalankaa, ei sitä välttämättä voida poistaa työstä täysin. Epoksi tuotteiden reunoilla saattaa näkyä painaumia muotista, sekä olla ilmakuplia ja muotit saattavat olla vähän epäsymmetrisiä. Epoksi tuotteet kiillotetaan hiomalla ja kiillotustahnoilla. Tuotteessa saattaa näkyä pieniä naarmuja tietyissä valoissa hiomisen takia.

6 TOIMITUS Valmiit tuotteet lähetetään asiakkaalle Postin kautta. Tilauksen lähtiessä matkaan Asiakkaalle annetaan toimituksesta seurantakoodi. Lähetykset ovat perillä noutopisteessä Postin toimitusaikojen mukaisesti. Huomioittehan, että juhlapyhät saattavat vaikuttaa toimitusaikoihin. Asiakas voi noutaa valmiin tilaustyön asiakkaan kanssa erikseen sovittuna aikana. Verkkokaupasta ostetut tuotteet lähetetään 7 vuorokauden kuluessa maksun vastaanottamisesta. 

Paketoimme tuotteet huolellisesti ja luovutettuamme paketin kuljetukseen, emme vastaa sen mahdollisesta vioittumisesta tai katoamisesta. Vioittuneesta tai kadonneesta paketista tulee silti viipymättä tehdä ilmoitus meille, sekä Postille niin autamme tilanteen selvittämisessä. Mikäli tuotteen toimitus viivästyy Force Majure tilanteessa, Preserved By Love ei ole siitä vastuussa.

7 MAKSUEHDOT Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7

Innova 2 Lutakonaukio 7 40100 Jyväskylä

paytrail.com/kuluttaja/tietoa-maksamisesta

8 VAIHTO- JA PALAUTUS Millään tilaustöillä ja verkkokaupasta ostetuilla korvakoruilla ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta, eikä jo aloitettua lopullista tilaustyötä ole mahdollista muokata. Mikäli toimitettu tuote ei vastaa tilattua tuotetta, on Asiakkaan tehtävä ilmoitus viipymättä osoitteeseen preservedbylove@gmail.com.

Muut valmiit verkkokauppa ostokset kuten taulut ja kaulakorut voidaan palauttaa tai vaihtaa 14 vuorokauden jälkeen ostosta. Vaihtoa tai palautusta varten asiakkaan on otettava yhteyttä osoitteeseen: preservedbylove@gmail.com. Asiakas vastaa palautukseen, sekä vaihtoon liittyvistä kuluista. Mikäli tuote on jo asiakkaalla rahat palautetaan asiakkaalle, kun tuote on palautettu Preserved By Lovelle takaisin ja todettu myyntikelpoiseksi.

9 KÄSITÖIDEN ULKONÄKÖ Valmiin tuotteen ulkonäkö saattaa poiketa verkkosivujen kuvien tuotteista, sillä tuotteissa käytetään oikeita kukkia ja jokainen yksilö on ainutlaatuinen. Myös jokainen tuote on ainutlaatuinen, sillä tuotteet valmistetaan käsityönä. 

Valmiissa tuotteessa saattaa näkyä ilmakuplia ja kerrostumia. 

10 VALMIIN TUOTTEEN YLLÄPITO Asiakas vastaa tuotteen ylläpitämisestä Preserved By Loven ohjeistamalla tavalla.

Asiakas tiedostaa, että epoksista tehtyjä esineitä tai korua ei tule säilyttää auringonvalossa tai kosteassa tilassa, kuten keittiössä ja pesuhuoneessa. Korut tulee riisua suihkun, uimisen ja saunomisen ajaksi. Tuotteita ei saa pestä vahvoilla kemikaaleilla ja kosmetiikan joutumista tuotteiden pintoihin tulee välttää kaikin keinoin. Koruja tulee säilyttää kuivassa paikassa niiden mukana saapuneessa rasiassa erillään muista koruista. Epoksi on naarmuuntuvaa materiaalia ja käytön myötä käyttö esineissä tulee esiintymään naarmuja. Ajan kuluessa epoksi saattaa kellastua, sekä korumetallien sävy saattaa haalistua riippuen tuotteen ylläpidosta. Ajan saatossa kukkien sävy saattaa muuttua kaikissa tuotteissa.

Asiakas tiedostaa, että tauluja ei saa säilyttää auringonvalossa kukkien laadun ja värien ylläpitämiseksi. Tauluja tulee säilyttää huoneissa, jossa ei ole korkea tai vaihteleva ilmankosteus. Kosteus saattaa pilata kuivatut kukat. Shadowbox tauluun aseteltuista kukista varisee ajanmyötä kuivatuksessa käytettyä hiekkaa, sillä kaiken hiekan poistaminen kukista on mahdotonta. Tuotteen kunto riippuu tuotteen ylläpidosta.

TIETOSUOJASELOSTE

1. REKISTERINPITÄJÄ Preserved By Love, Helsinginkatu 21 E 112 00510 Helsinki preservedbylove@gmail.com

2. REKISTERISTÄ VASTAAVA YHTEYSHENKILÖ Kerensa Sallinen, preservedbylove@gmail.com

3. REKISTERIN NIMI Preserved By Love:n markkinointi- ja asiakasrekisteri

4. OIKEUSPERUSTE JA HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN TARKOITUS EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen oikeusperuste henkilötietojen käsittelylle on

- henkilön suostumus (dokumentoitu, vapaaehtoinen, yksilöity, tietoinen ja yksiselitteinen)

- rekisterinpitäjän oikeutettu etu (esim. asiakassuhde).

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus on yhteydenpito asiakkaisiin sekä markkinointi. Tietoja ei käytetä automatisoituun päätöksentekoon tai profilointiin.

5. REKISTERIN TIETOSISÄLTÖ Rekisteriin tallennettavia tietoja ovat kaikissa tapauksissa henkilön nimi, sähköpostiosoite, henkilön puhelinnumero, käyttäjätunnus sosiaalisen median palvelussa (Instagram),asiakkaan osoitetiedot valmiin tuotteen takaisin lähettämistä varten, muut asiakassuhteeseen liittyvät tiedot esimerkiski laskutusosoite.

6. SÄÄNNÖNMUKAISET TIETOLÄHTEET Rekisteriin tallennettavat tiedot saadaan asiakkaalta mm. www-lomakkeilla lähetetyistä viesteistä, sähköpostitse, sosiaalisen median palvelujen kautta, sopimuksista, asiakastapaamisista ja muista tilanteista, joissa asiakas luovuttaa tietojaan.

7. TIETOJEN SÄÄNNÖNMUKAISET LUOVUTUKSET JA TIETOJEN SIIRTO EU:N TAI ETA:N ULKOPUOLELLE Tietoja ei luovuteta säännönmukaisesti muille tahoille. Tietoja voidaan julkaista siltä osin kuin niin on sovittu asiakkaan kanssa.

8. REKISTERIN SUOJAUKSEN PERIAATTEET Rekisterin käsittelyssä noudatetaan huolellisuutta ja tietojärjestelmien avulla käsiteltävät tiedot suojataan asianmukaisesti. Kun rekisteritietoja säilytetään Internet-palvelimilla, niiden laitteiston fyysisestä ja digitaalisesta tietoturvasta huolehditaan asiaankuuluvasti. Rekisterinpitäjä huolehtii siitä, että tallennettuja tietoja sekä palvelimien käyttöoikeuksia ja muita henkilötietojen turvallisuuden kannalta kriittisiä tietoja käsitellään luottamuksellisesti ja vain niiden työntekijöiden toimesta, joiden työnkuvaan se kuuluu.

9. TARKASTUSOIKEUS JA OIKEUS VAATIA TIEDON KORJAAMISTA Jokaisella rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus tarkistaa rekisteriin tallennetut tietonsa ja vaatia mahdollisen virheellisen tiedon korjaamista tai puutteellisen tiedon täydentämistä. Mikäli henkilö haluaa tarkistaa hänestä tallennetut tiedot tai vaatia niihin oikaisua, pyyntö tulee lähettää sähköpostitse rekisterinpitäjälle. Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).

10. MUUT HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYYN LIITTYVÄT OIKEUDET Rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus pyytää häntä koskevien henkilötietojen poistamiseen rekisteristä ("oikeus tulla unohdetuksi"). Niin ikään rekisteröidyillä on muut EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaiset oikeudet kuten henkilötietojen käsittelyn rajoittaminen tietyissä tilanteissa. Pyynnöt tulee lähettää sähköpostitse rekisterinpitäjälle. Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).