Usein Kysyttyä

Säilöttekö ainoastaan hääkukkia?

Säilömme myös kukkia muista tilaisuuksista. Voimme myös valmistaa tilaustöitä koristeeksi ja koruja muutenkin vain, laita rohkeasti viestiä meille!

Valmiita tuotteita voi ostaa Verkkokaupastamme.

Miksi tuotteiden valmistus kestää niin kauan?

Valmistusaikaan vaikuttaa vahvasti kukkien kuivumisaika, vuodenaika ja tilausten määrä. Esimerkiksi kesä on Suomessa hääsesonki ja tällöin meillä on eniten tilauksiakin. Tuotteita valmistetaan porrastetusti osissa, jotta voimme tarjota mahdollisimman monelle ihmiselle mahdollisuuden säilöä kukat muistoksi ja kaikille saman aika-arvion. 

Lisäksi yksittäisen tuotteen valmistaminen on pitkä prosessi itsessään, jonka takia toimitusaika olisi pitkä ilman sesonkiakin. :) 

Lisää prosessiimme voit tutustua info sivultamme.

Miksi kukat voi tuoda vain erikseen sovittuna aikana?

Tämä johtuu siitä, että tällä hetkellä Preseved By Lovella on yksi kukka-artisti. Aikataulun avulla pidämme huolen, että kukkia voidaan toimittaa kahteen paikkaan. 

Lisäksi emme ole paikalla koko aikaa antamastamme aikaikkunasta, ellei asiasta ole sovittu erikseen ja meille makseta tuntipalkkaa paikalla päivystämisestä.

Miksi varauskalenteri ei ole auki koko vuodelle 2024?

Tämä johtuu siitä, että pidän lomaa talvella ja olen lähdössä ulkomaille. Ajankohta ei vielä tarkemmin ole selvillä, joten päivitän kalenteria myöhemmin, kun tiedän lomani ajankohdan!

Otatteko kukkia vastaan postitse?

Kyllä, mutta vain osaan tuotteista vastaanotamme kukkia postitse ympäri vuoden! Postitus on sinulle omakustanteista. :)


Tauluja ja tarjottimia varten otamme kukkia vastaan postitse seuraavasti: 

Loka-Huhtikuu välillä isot kimput otetaan vastaan rahdilla, jossa on oltava lämmin kuljetus-lisäpalvelu. Touko-Syyskuu välillä otamme vastaan kukkia Matkahuollon pikapakettina tai tavallisella postipaketilla. 

Sormuspidikkeitä, lasinalusia ja koruja varten voimme ottaa kukat vastaan tavallisella postipaketilla.


Isot kimput isoja koriste-esineitä ja Shadowboxeja varten otamme vastaan ainoastaan paikanpäälle loka-huhtikuussa. Touko- Syyskuussa otamme vastaan kukkia myös postitse Matkahuollon pikapaketti-palvelun avulla.


Miksi varaus tulee tehdä etukäteen?

Vastaanottamalla varaukset ajoissa voimme varmistaa, että olemme kykeneväisiä säilömään kukkasi. Kuivaamomme kapasiteetti on rajattua, olemalla ajoissa voimme tehdä lisäjärjestelyjä kukkiesi mahduttamiseksi!


Lisäksi tietenkin suunnittelemme myös lomat ja vapaat varauskalenterin perusteella!

Miten kukat pakataan postitusta varten?

Jos olet lähettämässä kukat meille, saat palaverin yhteydessä lähempänä juhlia kuvalliset ohjeet pakkausta varten ja tukeamme lähetyksen ollessa ajankohtaista. Olemme huomanneet, että tähän kysymykseen vastaaminen tekstillä on hämmentävä elämys asiakkaalle. :D 

Mitä kukkia suosittelet koruihin?

Käy kurkkaamassa kukka oppaamme, sieltä löydät listan suosituksiamme!

Miksi prässätyillä kukilla on niin iso hintaero muihin tuotteisiin?

Hyvä kysymys! Tämä johtuu siitä, että prässätyissä kukissa on huomattavasti suurempi työnmäärä. Osa kukista puretaan yksittäisiksi terälehdiksi, prässistä vaihdellaan useamman kerran papereita parhaan tuloksen takaamiseksi ja kukat kasataan yksitellen. Lisäksi tietenkin kukkien asettelukin vie oman aikansa!

Miksi peritte varausmaksun tilaustöistä?

Hyvä kysymys, tämä johtuu monestakin tekijästä. 

Korujen kohdalla varausmaksulla tilataan varastoon asiakkaan haluamat tuotteet odottamaan valmistusta. Tämä siksi, koska Suomessa tuotteiden saatavuus on ajoittain todella vaihtelevaa ja hankalaa. Haluamme varmistaa, että asiakas saa varmasti haluamansa korun.

Epoksi esineissä ja tauluissa varausmaksu perustuu kuivaamon kapasiteettiin ja valmistukseen käytettäviin materiaaleihin. Materiaalit useampaan tuotteeseen tilataan samaan kuormaan sen ollessa merkittävästi halvempaa asiakkaalle. Varausmaksu kattaa  tuotteiden tilauksen varastoon ja paikan kuivaamosta. Myös kehyksissä ja epokseissa saatavuus vaihtelee, tilaamalla ajoissa varmistamme parhaan lopputuloksen ja edukkaimman hinnan asiakkaalle.

Viimeisimpänä ja ikävimpänä, meidän kohdalle on sattunut asiakkaiden puolelta ohareita. Varausmaksulla varmistetaan, että asiakas on sitoutunut ostoonsa ja hyväksyy ehtomme varauksesta. Oharit ovat ikäviä niin pienen yrittäjän tuloille, kuin muille asiakkaillekkin. Kuivaamomme ollessa rajoitettu pahimmillaan olemme kieltäytyneet muista tilauksista, koska oharit tehneellä asiakkaalla on ollut varaus.

Tarvitseeko varausta varten tietää mitä kukkia esimerkiksi hääkimppuun tulee? 

Ei tarvitse! Tämä olisi hyvä olla tiedossa noin 3 viikkoa ennen tilaisuutta palaverin yhteydessä, kukkaoppaasta saat tietoa suosituksistamme.