Miten kukkia kuivataan hiekan avulla?

03.07.2023

Kokonaisten kukkien kuivaaminen on helppoa hiekan avulla. Hiekka auttaa säilyttämään kukan muodon mahdollisimman alkuperäisenä verrattuna ilmakuivaukseen. Kuivatukseen tulee käyttää mahdollisimman sileää hiekkaa tai kukkien kuivaamiseen tarkoitettua silica hiekkaa. Tässä kolme hiekkaa, joilla kukkia voidaan kuivata:

Kukkia voidaan kuivattaa puhallushiekan avulla. Tähän tarvitset puhallushiekan lisäksi ilmatiiviin rasian. Esimerkiksi muovirasian kannella. Idea on kaataa hiekkaa pohjalle asettaa kukka tai kukat rasiaan ja kaataa hiekkaa niin, että kukat peittyvät. Kukat kuivuvat puhallushiekassa noin 2-3viikkoa. Tämä on edullinen tapa, mutta tämä tekniikka ei auta kaikista tehokkaimmin värien säilyttämisessä. Kukkia ei saa ottaa pois hiekasta, ennen kun ne ovat kuivia, sillä ne ovat todella alttiita rikkoutumiselle prosessin aikana.

Toinen tapa on kukkien kuivattamiseen suunniteltu silica hiekka. Tätä käytetään samalla tekniikalla kuin puhallushiekkaa. Lopputulos vain on huomattavasti laadukkaampi. Kukat säilyttävät värinsä parhaiten tässä metodissa ja muotokin pysyy lähes samana kuin tuoreena. Tämä tuote on huomattavasti kalliimpaa, mutta sitä voi onneksi käyttää useamman kerran.

Silica kissanhiekkaa voi myös käyttää kukkien kuivaamiseen. Emme kuitenkaan suosittele tätä tapaa, sillä tällä tekniikalla ei saa kovinkaan laadukasta jälkeä. Kukista usein katoaa väri ja ne rypistyvät toisin kuin käyttäessä muita hiekkoja. Tekniikka on kahdessa jälkimmäisessä vaihtoehdossa muutoin sama kuin puhallushiekassakin.


Rakkaudella, 

Kerensa Preserved By Lovelta