Blogi

Onko häät tulossa ja haluaisit saada kukat säilöttynä muistoksi? Tässä viisi syytä miksi varata ammattilainen DIY-projektin sijasta. Jos mielessä on huolellisesti ja ammattitaidolla valmistettu lopputulos, ei välttämättä DIY-projekti ole paras vaihtoehto. Etenkään, jos mielessäsi ei ole uuden käsityötaidon harjoittelu ja säilöttyihin kukkiin...

Tämä kirjoitus on kukkien säilömisen näkökulmasta. Viime kesänä on ehdottomasti ollut kaksi hävikki lajiketta yli muiden: eukalyptus ja eustooma. Syitä hävikkiin on useita!

Tänä kesänä on trendannut ihanat värikkäät kukkaset. Mutta tiesitkö, että osa kukista on värjättyjä ja se saattaa vaikuttaa työn lopputulokseen?

Kokonaisten kukkien kuivaaminen on helppoa hiekan avulla. Hiekka auttaa säilyttämään kukan muodon mahdollisimman alkuperäisenä verrattuna ilmakuivaukseen. Kuivatukseen tulee käyttää mahdollisimman sileää hiekkaa tai kukkien kuivaamiseen tarkoitettua silica hiekkaa. Tässä kolme hiekkaa, joilla kukkia voidaan kuivata:

Lähteet ja niiden luotettavuus on vaihtelevaa, mutta tämä on varma tieto: Kasvien kuivaaminen johtaa juurensa vähintään tuhansien vuosien taa. Ihmiset ovat kuivanneet kasveja erimerkiksi rohtoja varten ja talven varalle. Lähteiden mukaan kasvien säilöminen on onnistuttu todistetusti jäljittämään muinaiseen Egyptiin. Täällä kukkia kuivattiin myös...

Kukkia voidaan ilmakuivata ripustamalla ne ylösalaisin tai ihan vain jättämälle ne tyhjään maljakkoon. Oletko ajatellut hääkimppusi kuivattamista tai sinua kiinnostaa kukkien kuivattaminen muuten vain? Tässä on vielä 3 lisä vinkkiä kukkien ilmakuivaamiseen: