Meistä

Kerensa, Preserved By Loven perustaja

Tarinamme alkoi, kun puolisoni kosi minua alkuvuodesta 2021 ja aloimme järjestämään meidän rakkauden täyteistä päivää. Ajatus hääkimppuni säilömisestä alkoi hiipiä mieleeni ja aloinkin etsiä erilaisia tapoja sitä varten. Ulkomailta bongasin erilaisia metodeja ja aloin harjoittelemaan esineiden , taulujen ja korujen valmistusta, sillä en löytänyt Suomesta vastaavaa palvelua. Halusin jakaa tämän mahdolloisuuden myös muille ihmisille ja päädyin tuomaan tämän konseptin Suomeen vuonna 2022. Ja tässä sitä nyt ollaan kuolleiden kukkien floristina!

Minulle on tärkeää antaa ihmisille mahdollisuus säilyttää rakkaita muistoja kukkien kautta. Jokainen kerta, kun saan säilöä asiakkaan kukkia muistoksi on minulle suuri ilo ja kunnia. Kiitos, että saan olla pieni osa muistoasi auttaessani sen säilyttämisessä. 

Kuva: Heta Nurmi
Kuva: Heta Nurmi

Visio

Visiomme on tarjota erilaisia tapoja muistoesineiden valmistamiseen kunniottaen yksilöllistä tyyliänne. 

Missio 

Missiomme on tarjota uniikki kokemus ja palvelu muistojen säilyttämiseksi kukkien kautta jokaiselle sopivaan budjettiin.

Avainlippu-palvelu

Kukkien säilömispalvelullemme on myönnetty Avainlippu-palvelu merkki. Merkki on meille rakas tunnustus Suomessa vaivalla tehdystä työstä.

Mistä nimi Preserved By Loven nimi oikein tulee?

Kun unelmani omasta yrityksestä kukkien säilömisen parissa häideni järjestämisen keskellä alkoi kasvamaan ja päätin ottaa härkää sarvista tiesin, että haluan sisällyttää yritykseni nimeen edes osan omasta nimestäni.

Olen elämäni aikana päässyt huomaamaan kuinka vaikea minun etunimeni Kerensa on ollut muistaa ja välillä sanoa muille suomalaisille sen harvinaisuuden ja erilaisuuden vuoksi. Tästä syystä oli tehtävä pikkuisia muutoksia! Nimeni juontaa juurensa Englannin Cornwalliin ja se on kornin kieltä. Nimeni tarkoittaa rakkautta. Aloin pyörittelemään erilaisia nimiä ja vaihtoehtojen pohjalta tutkimaan mitä näistä vaihtoehdoista on jo käytössä käyttäen sanaa love tai rakkaus. Ja näin syntyi Preserved By Love!

Vaikka sana Love on suoraan napattu nimestäni, se ei kuitenkaan tarkoita pelkästään minua. Se tarkoittaa ennen kaikkea sitä fiilistä, jolla tätä työtä teen säilöessäni kukkianne muistoksi. 

Vastuullisuus ja eettisyys

Pyrimme mahdollisuuksien mukaan tilaamaan materiaaleja töihimme mahdollisimman läheltä. Haluamme kuitenkin olla rehellisiä ja kertoa, ettei se valitettavasti ole aina mahdollista. Meidän toimintaa haastaa jatkuvasti materiaalien saatavuus Suomesta ja toissijaisena Euroopasta, sekä kuluttaja tottumukset. Sen lisäksi suuri osa materiaaleista tilataan Suomeen ja Eurooppaan Aasiasta vaikka täällä niitä myytäisiinkin. Tuotteiden alkuperää on toisinaan jopa mahdotonta selvittää ja saatavuus vaihtelee hurjasti ajoittain riippuen tuotteesta. Sitoudumme kehittämmään palveluamme materiaalien saatavuuden mukaan.

Tässä on toimenpiteitä, joiden avulla pyrimme toimimaan mahdollisimman vastuullisesti ja eettisesti:

Raaka epoksi on pilaantuva tuote, kun pakkaus on avattu. Jotta vältymme hävikiltä, emme ylläpidä varastoa, jossa on ylimääräistä materiaalia. Näin pienennämme hiilijalanjälkeä huomattavasti hävikin ollessa minimaalista, etenkin työmme ollessa sesonki painotteista. 

Hävitämme tyhjät epoksi pakkaukset asianmukaisesti.

Pyrimme etsimään ja käyttämään laadukkaita silikonimuotteja, joilla on pitkä käyttöikä jätemäärän pienentämiseksi.

Kasviprässimme valmistetaan rakennusjätteestä.

Pakkaamiseen käytetyt muoviset ilmatyynyt ovat kierrätettyjä muista pakkauksista.

Käytämme prässäämiseen suurimmaksi osaksi kierrätettyä pahvia, paperia ja sanomalehtiä.

Kuivaamiseen käytettävä hiekka on uudelleen käytettävää ja se voidaan lämmön avulla deaktivoida.

Käytämme asiakastöiden hävikki-kukkia mallikappaleisiin ja verkkokaupan tuotteisiin mikäli saamme asiakkaalta luvan.

Pyrimme kesäisin keräämään kukkia luonnosta ja omasta puutarhasta verkkokaupan tuotteisiin.

Pidättäydymme valmistamasta tuotteita, jotka eivät ole käyttöiältään kestäviä muistoja. Esimerkiksi emme valmista sormuksia tai käsikoruja, niiden ollessa alttiita naarmuuntumiselle, vedelle ja uv-säteilylle herkemmin, kuin esimerkiksi korvakorut.

Pyrimme aina tilaamaan ulkomailta tilattavia materiaaleja samaan kuormaan kerralla kalenterissa oleviin tilaustöihin päästöjen vähentämiseksi.